zaterdag 16 maart 2024

076-2024: ZA 16 maart

Reisdag! Met de sneltrein van Porto (Portugal) naar Vigo in Spanje, niet spectaculair, maar leuk landschap met vanaf de grens steeds meer sinaasappel-, mandarijn- en citroenbomen. Kwam eind van de ochtend aan (vanwege uur tijdsverschil) en naar van te voren uitgezochte dichtsbijzijnde bushalte gelopen voor bus naar hotel (ritje van 40 minuten, slechts 1,57 euro!). Prachtige kamer waar tv mij met naam verwelkomde en ook een speciaal digihoekje had met informatie over de conferentie, chique hoor. (Foto's Instagram)

Late lunch bij hotelrestaurant waar ik onverwachts een heus aperitief geserveerd kreeg: een schaaltje roomkaas met daarboven op anchovis. Ik had ook brood gekregen waarmee ik lekker kon dippen in de roomkaas, maar de serveerster griste het schaaltje al weg toen ik nog maar halverwege was! Na enige verbijstering haar toch verteld dat ik nog niet klaar was en toen kreeg ik excuses en een nieuw schaaltje compleet met anchovis:-) Ik had een Green Wave drankje besteld: vers geperste kiwi met appelsap (ook vers). M'n eten kwam van het starter menu: creamy croquettes of iberian ham, dat bleken bitterballen, mmmm;-)
Daarna gelezen in hotelkamer tot ik bericht kreeg dat de Engelse delegatie G. en A. waren gearriveerd. We planden om samen op zoek te gaan naar een restaurant en bij de deur van het hotel kwamen we Fransman A. tegen die ons hartelijk uitlachte en ons zei dat hier in Spanje pas vanaf ongeveer half negen eten wordt geserveerd. (Hij was er al een week vanwege andere conferentie die altijd in combinatie met die van ons wordt georganiseerd). Toen hebben we met z'n vieren extra langzaam langs strand en boulevard geslenterd tot we toch al om 20:00 uur in restaurant Los 3 Monos binnen mochten (maar inderdaad, eten kon nog niet!). Later schoof ook F. nog aan (ook FRA). Een heel gezellige avond :-)

Eten: Voorgerecht: Croquetas de Manzana y Cochinillo (bitterballen gevuld met appel en varkensvlees). Hoofdgerecht: Abanico Ibérico a la Brasa - Pieza fina sabrosa, jugosa, con patata crispers y boniato. (Lekker sappig varkensvlees met gebakken aardappels en zoete aardappel puree).

BPAL: Knave of Hearts

BOEK: jl. - Anjet Daanje

Labels: , , , , , , , ,