In plaats van allemaal boterhammen ook een bak yoghurt mee naar het werk; tot nog toe is dit dieet best te doen, ook met dank aan het fruit dat op kantoor wordt uitgedeeld:) Ik mag best veel eten op een "gewone" eetdag en zowaar allemaal dingen die ik lust:) Tussen-de-middag begonnen aan een nieuw boek: PAAZ van Myrthe van der Meer.
Vanavond sinds lange tijd weer eens geëxperimenteerd in de keuken, gebaseerd op half gelezen recept. Speciaal daarvoor een metalen zeef gekocht; kon ik een kipfilet mee stomen, nog nooit gedaan, groot succes!
Stap voor stap: water gekookt in waterkoker en ondertussen (biologische) kipfilet besprenkeld met zout en knoflookpeper. Water in de al enigzins opgewarmde pan gegoten (ongeveer 2,5 cm hoog laagje water), daar portie zilvervliesrijst in gegooid. Zeef bovenop pan gezet (mag het water NIET raken!) en het deel dat boven de pan uitstak afgedekt met een theedoek (om ontsnappen van stoom zoveel mogelijk te voorkomen;), kipfilet in zeef gelegd, deksel bovenop zeef gedaan. Kooktijd van de rijst was 15 minuten, toen bleek ook de kip gaar (wit van buiten en binnen:). Even laten staan en ondertussen een paar teentjes knoflook geperst (in m'n nieuwe aangeschafte leuke apparaatje in de vorm van een knoflook). Stukjes knoflook in een (heel licht ingevette) koekenpan en daarbij een portie spinazie (met een ploep, bevroren blokjes). Zodra die combi was ontdooid en opgewarmd, de rijst bijgevoegd en doorgehusseld. Mooi op een bord gelegd met de kip: klaar!
Daily Dare: 30x Glute Flex
Eten: Spinazie, rijst en gestoomde kip: FOTO!
Labels: daily dare, mmm-eten, mmm-lezen, yoghurtdieet

0 Comments:
Een reactie posten
<< Home