donderdag 12 maart 2009

Istanbul, dag 3
Wederom heerlijk ontbeten, het buffet is uitgebreid en voortreffelijk verzorgd:)
's Morgens de Basilic Cisterne bekeken; een ondergrondse wateropslag, gebouwd in 532 n.C., erg indrukwekkend, vooral de gejatte hoofden van Medusa die als steun voor pilaren zijn gebruikt.
Daarna rond Hippodrome gewandeld; van het voormalige stadion met plaats voor 100.000 mensen zijn alleen nog de omtrekken en drie zuilen over. Met tram richting Aquaduct uit dezelfde periode als Cisterne; nu omringd door veel verkeer staat een groot deel nog steeds trots overeind. Stoer.
Via Sehzade Basi Caddesi naar Grote Bazaar gelopen; onderweg langs Tulpen moskee, Kalligrafie museum en Universiteitsgebouwen. Met traditionele theeschenker gesproken en heerlijke fruitdrank met kaneel gedronken.
Op Bazaar uiteraard souvenirs gescoord; ik kocht vier schaaltjes, mams twee sjaals.
Na even ontspannen op hotelkamer, maakten we voor het avondeten nog een wandeling over Bazaar. Die duurde langer dan gepland, want ik koos de verkeerde uitgang en we kwamen via allemaal kleine straatjes aan de waterkant terecht op het plein van de Kruiden Bazaar en de Nieuwe Moskee. Omdat we eerder hadden gehoord dat het interieur van deze moskee mooier was dan de grote Blauwe Moskee, een kijkje genomen. En inderdaad: dat maakte de ongeplande omweg weer helemaal goed:)
Met tram terug naar eigen wijk voor diner bij Lalelim. Net zo lekker als gisteren gegeten: Kebab met weer als toetje warme Künefe, mmmm. (De mama raadt daarnaast ook de appelthee aan)
Terug in hotel voor de laatste keer in bad gelegen. Zucht.

Foto's Istanbul dag 3

Verslag dag 1
Verslag dag 2
Verslag dag 4

Labels: , ,