zondag 6 augustus 2006

Weer een vrije dag, maar toch op tijd opgestaan: ik ga met Helene -per taxi- naar de teleferico (kabelbaan) op grote berg Ruccu Pichincha. Heel verstandig dat we vroeg gaan, nu is het nog rustig, we waren gewaarschuwd voor uren in de rij staan, maar wij kunnen vrijwel meteen instappen. Onderweg naar boven hebben we al een prachtig uitzicht, maar we klimmen nog een stuk hoger voor een nog betere blik op Quito. Vermoeiend, maar de moeite waard:)
Weer beneden nemen we de bus naar wat de inwoners van Quito 'Gringolandia' noemen: het nieuwe gedeelte van de stad, gevuld met maar liefst drie enorme 'malls' (winkelcentra: centros comerciales: CC). We besluiten dat we na al die Spaanse cultuur van de afgelopen week wel wat westers eten hebben verdiend en lunchen bij Burger King. Zucht van genoegen:)
We (window)shoppen in CC Caracol en gaan naar de film in CC Iñaquito: Superman Returns En alsof het staren naar Kevin op het grote doek nog niet genoeg voldoening gaf... in de trolley terug naar Casa de Rosa heb ik een erg prettig oogcontact met een very nice looking joven (jongeman;) met waanzinnige groene ogen en een killer-smile. It was a very good ride *g*.

Avondeten: Rijst, kippeborst, platanes en wortels. Na afloop aan de keukentafel gekletst met Rosa en Joff, die haar probeert uit te leggen dat een persoon die goed/snel kan leren in hip spaans een 'pila' wordt genoemd. Zij kent die moderne uitdrukking niet, maar vindt ook dat ik wel iets van een batterij heb. En bedankt. (best wel trots toch;)
N.B. Joff heeft nog nooit van Pat Benatar gehoord, I feel sooo old.

Cupmoment: nogal geklieder vandaag. Live and learn I guess;)

Door naar dag 9

FOTO's week 2