zondag 21 december 2008

Blogpost van gisteren al gelezen? Bekomen van de schrik? Hier is het recept voor "ouwe taart":)
Deeg:
100 g bloem
50 g boter
0,5 dl water
snufje zout

Vulling:
200 g mascarpone (of kwark*)
150 g vloeibare honing
2 geklopte eieren
kaneel
gehakte walnoten, amandelen, rozijnen (en/of vijgen*)

Deeg mengen, kneden, uitrollen met een deegroller en ingevette lage bakvorm mee bekleden. (Eventueel kun je ook 4-5 plakjes bladerdeeg gebruiken.)

Mascarpone, honing en kaneel mengen, geklopte eieren met andere vulling (noten enzo) er doorheen roeren.
Vulling in de deegvorm doen en lichtbruin laten bakken in voorverwarmde oven (200oC) gedurende ca. 45 minuten. Halfwarm of koud eten.

Laten we doen alsof ie egaal goudbruin is, okay?

*Ik heb 'm zonder vijgen gemaakt en kon geen mascarpone vinden, maar vermoed dat ie dan iets pittiger is. Voor een eerste bakpoging was het niet slecht; ik probeer 'm nog 'n keer zonder amandelsnippers. En misschien wat meer kaneel.
Recept 'uit het oude Rome' met dank aan BNN scheurkalender.

Labels: